#hijrahfisabillah photos & videos

20 hours ago

apapun yang terjadi nikmati hidup ini. hapus air mata berikan senyumu kadang senyum terindah datang setelah air mata terluka😊 follow ig @irfanilam @irfanilam @irfanilam . . . . . . . . . . . . . #santritemboro #sahabatsejati #hijrahfisabillah #pasanganinspirasi #pasanganbaper #jomblo #akhwatbercadar #istiqomah #akhwaty_hijrah #ukhtybercadar #ukhtyberhijrah #akhirzaman #akhwatsyari #jomblofisabilillah #akhwatakhirzaman #santriwati #akhiratdidepan

290
20 hours ago

Allah SWT berfirman: "Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutup auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan." (QS. Al-A'raf: 26 ). Allah SWT berfirman: "Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: "Hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka". (QS Al-Ahzab: 59 ). Makan dari itu sebelum terlambat Yu sama sama kita berhijrah menuju yang lebih baik lagi❤ Follow ✨ Share✅ Sv? Izin Tag: ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #ayohijrah #catatanhijrah #remajahijrah #semangathijrah #hijrahfisabillah #belajarhijrah #motivasihijrah #pemudahijrah #maknahijrah #hijrahlovers #yukhijrahbareng #beranihijrah ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

287
Yesterday

۞ *اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ*۞ . . 📌tag seseorang🌹 . . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 📩: halal Repost and save (sertakan sumber ) ❌: menghilangkan watermark video ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 📌suport akun ini dengan⬇ Follow @puspitaasaryy Follow @puspitaasaryy Follow @puspitaasaryy Semoga bermanfaat🌸 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ . #quitesimple #quiteislami #ififitsisits #quotesberkelas #quitesbaper #quotesbaper #hijrahbareng #ifififififififififififififififififififififififififiiififififififififififififififi #hijrahsquad #hijrahbawaperubahan #videokatacinta #videoislam #videosemangat #storyislami #storyislam #storywasedih #ifififififififififififififififififififififififififififififififififififififififfifififiiififififififififififif #hijrahfisabilillahid #hijrahfisabillah #hijrahcintamuslim #hijrahcintaislam #motivasiislam #motivasiseseorang #motifasiislam #motivasidiri #motivasihidup #wanitatarim #wanitabercadar #fatimahazzahra #wanitamulia

670
Yesterday

" Wahai Rasulullah, wahai Nabi, Engkaulah pemilik syafa’at, Kau lah harapan kami di hari kebangkitan. Berikanlah syafa’at bagi kami wahai sebaik baik manusia"❤️ Sobahul khair ❤️ #thehijbstylistaa #Repost #meraihredha #hijrahfisabillah #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #lovehijrah #keranaAllah #dahselawat #salingmendoakan #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

150
Yesterday

Credit to: @meraihredha Song/Nasyeed by: Ya Rasulullah_Raihan . Salam Rabiul Awwal 1442H, Ahlan Wa Sahlan . #CuckooManbyCMan #WonderKleanbyCMan #WonderLabbyCMan #WonderDewibyCMan . Bulan kelahiran Sang Kekasih SAW telah tiba, sambutlah dengan bahagia . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan

30
Yesterday

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang." هَلْ فِيْ ذٰلِكَ قَسَمٌ لِّذِيْ حِجْرٍ ۗ  "Adakah pada yang demikian itu terdapat sumpah (yang dapat diterima ) bagi orang-orang yang berakal? فَصَبَّ عَلَيْهِمْ رَبُّكَ سَوْطَ عَذَا بٍ ۖ  "karena itu Tuhanmu menimpakan cemeti azab kepada mereka," وَّتُحِبُّوْنَ الْمَا لَ حُبًّا جَمًّا ۗ  "dan kamu mencintai harta dengan kecintaan yang berlebihan." وَّجَآءَ رَبُّكَ وَا لْمَلَكُ صَفًّا صَفًّا ۚ  "dan datanglah Tuhanmu; dan malaikat berbaris-baris," وَجِايْٓءَ يَوْمَئِذٍ بِۢجَهَنَّمَ ۙ يَوْمَئِذٍ يَّتَذَكَّرُ الْاِ نْسَا نُ وَاَ نّٰى لَـهُ الذِّكْرٰى ۗ  "dan pada hari itu diperlihatkan Neraka Jahanam; pada hari itu sadarlah manusia, tetapi tidak berguna lagi baginya kesadaran itu." يَقُوْلُ يٰلَيْتَنِيْ قَدَّمْتُ لِحَـيَا تِى ۚ  "Dia berkata, Alangkah baiknya sekiranya dahulu aku mengerjakan (kebajikan ) untuk hidupku ini. فَيَوْمَئِذٍ لَّا يُعَذِّبُ عَذَا بَهٗۤ اَحَدٌ ۙ  "Maka pada hari itu tidak ada seorang pun yang mengazab seperti azab-Nya (yang adil )," Semoga jadi motifasi beramal saudara ku 🌹 Hidup cuman sekali, tak ada yg taw kapan ajal di hadapi. Karena Malaikal maut seringkali bercanda dengan tahtahnya. Tabarokalloh 🙏🏻 #hijrahsantun #hijrahbareng #pemudahijrahvideo #hijrahfisabillah #tausiyah #kajianislam #kajianuastadabdulsomad #kajianuastvone #kajianustadabdulsomad #bekalakhirat #flflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflflfflfl 💞💞💞💞💞💞💞💞 #indonesiatanpapacaran 🙋👌👍 #jihad #pemudaislam #sampaikanwalausatuayat #beramalkeranaallah #zikirpagipetang #maribersolawat #muslimahindonesia

70
Yesterday

#Repost @meraihredha • • • • • • Amalan yang orang tidak nampak Allah SWT akan nampak walau sekecil-kecil amalan tersebut. Yang penting ikhlaskan diri. Sentiasa kata pada diri "Aku buat kerana Allah bukan kerana orang lain" bila kita ikhlas, besar nilainya disisi Allah SWT . . 🔊 @syedputrahaizamshahabuddin . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #hikmah #HFshare   #malaysia #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

6310
Yesterday

••☘︎❀❁✵❦︎🌸🤍🌸❦︎✵❁❀☘︎•• _"Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang, maka Allah timpakan ke kamu pedihnya sebuah pengharapan. Supaya kamu mengetahui bahwa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepada-Nya."_ *(Imam Syafii )* ••☘︎❀❁✵❦︎🌸🤍🌸❦︎✵❁❀☘︎•• . . . . . . . . . . . #dakwahmuslimah #dakwahsunnah #menjadilebihbaik #motivasihijrah #motivasimuslimah #muslimahhijrah #hijrahyuk #hijrahfisabillah #istiqomah #likeallah#fyp #wanitasholeha

1580
Yesterday

🔥 SUSAH SHOLAT Kalo kita lagi susah sholat coba baca postingan diatas Siapa tahu bisa membantu kita jadi rajin sholat Semoga menjadi lebih baik Follow: @jiso .soji @jiso .soji @jiso .soji #jisosoji #sholattahajud #sholatmalam #sholatdhuha #sholatsunnah #sholatsubuh #sholat5waktu #sholatberjamaah #sholatduha #sholatsubuhberjamaah #akhwathijrah #temanhijrah #catatanhijrah #hijrahbareng #hijrahmuslimah #dakwah_islam #hikmahsholat #hikmah #pejuanghijrah #ayohijrah #hijrahfisabillah

192
2 days ago

Credit to: @meraihredha #CuckooManbyCMan #WonderKleanbyCMan #WonderLabbyCMan #WonderDewibyCMan Dan tidaklah seseorang itu tergerak hatinya untuk banyak berselawat, kalau dihatinya tidak ada kecintaan kepada Baginda Rasulullah ﷺ . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri

60
2 days ago

Credit to: @meraihredha #CuckooManbyCMan #WonderKleanbyCMan #WonderLabbyCMan #WonderDewibyCMan Semoga segala urusan kita hari ini dipermudahkan Allah dan moga pintu-pintu kebaikkan dan pintu-pintu rezeki terbuka luas buat kita dan keluarga 🤲 . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan

80
2 days ago

Cuba renungkan dan tanya diri kita siapakah yang paling kita sayang? Dengar sampai habis. Muhasabah diri ❤️ #meraihredha #hijrahfisabillah #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #lovehijrah #keranaAllah #dahselawat #salingmendoakan #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

280
2 days ago

Cuba renungkan dan tanya diri kita siapakah yang paling kita sayang? Dengar sampai habis. Muhasabah diri ❤️ #Repost #meraihredha #hijrahfisabillah #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #freeforshare #doakansaya

120
2 days ago

Bismillahirahmanirahim.. ketika Cemburu menyapa hati, akhirnya Bucin sendiri weks . ** Barang siapa yng menunjuki kebaikan, maka dia akan mendapatkan Pahala seperti Pahala orang yng mengamalkannya. (HR. Muslim No.1893 ) . .. Tag seseorang ❤️ #cintamurni . . . . . . #hijrahfisabillah   #madewithstories   #nasihatislam   #dakwah   #berusahabaik   #multiplepost   #hijrahquote   #hijrahsquad   #hijrahlebihbaik   #mogaistiqomah   #jomhijrah   #pemudahijrah   #nasehatcinta   #islam   #tausiyahcinta   #katakata   #instagram   #lovehijrah   #keranaAllah   #bilaberbicara   #mutiarakata   #dahselawat   #salingmendoakan   #muhasabahcinta   #pesananbuatdiri   #selfreminder   #RedhaAllah    #doakansaya #sekilaskata

2993
2 days ago

𝗤𝗨𝗢𝗧𝗘 𝗙𝗢𝗥 𝗧𝗢𝗗𝗔𝗬 . Repost @hijrahfisabillah_ Ini penyelesaian dari segala masalah dalam kehidupan kita - Ustaz Don Daniyal Biyajid . 🔊 @ddaniyaldbiyajid 📽 @abukhadijahstudio . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya via @preview .app

61
2 days ago

Hati-hati dengan lisan kita, sebagaimana kita tidak mahu orang berkata buruk tentang kita, seperti itu kita menjaga lisan supaya tidak berkata tentang orang lain . Dalam sebuah hadis daripada Abu Hurairah R.A, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: “Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah dia berkata baik atau diam.” (Riwayat Al-Bukhari dan Muslim ) . Kali bukan kerana pendidik,aku tidak kenal Tuhan ku . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

170
2 days ago

InsyaAllah..aamiin..Reposted from @seramdb Lately ni rasa tak sihat sangat tekak pun pedih musim musim covid ni extra risau jadinya 😭 Semoga Sera dan kalian semua sentiasa dipelihara dan diberikan kesihatan yang baik oleh Allah SWT sentiasa ❤️ Semoga terhindar dari segala penyakit jom amalkan selawat Syifa' Reposted from meraihredha Selawat Syifa' (Ubat segala penyakit ) . Fadhilat Selawat Syifa' 1. Sentiasa sihat zahir dan batin 2. Terhindar daripada penyakit berat dan merbahaya 3. Sukar dipengaruhi oleh anasir buruk dan tidak sihat . Khasiat Selawat Syifaa' ini, apabila dibaca tiap-tiap hari, 1. Menyihatkan jasmani dan rohani.  2. Diberi keselamatan di dunia dan akhirat.  3. Hati menjadi terang benderang, dapat melihat mana yang hak dan mana yang salah. 4. Tubuh menjadi kuat, tidak mudah terkena pengaruh yang merosakkan. . . 🔊 @ararydz . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas .

20
2 days ago

Lately ni rasa tak sihat sangat tekak pun pedih musim musim covid ni extra risau jadinya 😭 Semoga Sera dan kalian semua sentiasa dipelihara dan diberikan kesihatan yang baik oleh Allah SWT sentiasa ❤️ Semoga terhindar dari segala penyakit jom amalkan selawat Syifa' Reposted from meraihredha Selawat Syifa' (Ubat segala penyakit ) . Fadhilat Selawat Syifa' 1. Sentiasa sihat zahir dan batin 2. Terhindar daripada penyakit berat dan merbahaya 3. Sukar dipengaruhi oleh anasir buruk dan tidak sihat . Khasiat Selawat Syifaa' ini, apabila dibaca tiap-tiap hari, 1. Menyihatkan jasmani dan rohani.  2. Diberi keselamatan di dunia dan akhirat.  3. Hati menjadi terang benderang, dapat melihat mana yang hak dan mana yang salah. 4. Tubuh menjadi kuat, tidak mudah terkena pengaruh yang merosakkan. . . 🔊 ararydz . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas .

3720
2 days ago

#Repost with @fastsave_photo_video credit: @hijrahfisabillah_ Susah macam mana sekalipun jangan tinggalkan solat . “Pokok segala urusan adalah Islam, tiangnya adalah solat dan ke muncaknya adalah berjihad.” [Riwayat al-Tirmizi (2616 )] . . 🔊 @abdullahkhairi_official 📽 Ar-rahmantv . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

70
2 days ago

Credit to: @hijrahfisabillah_ #CuckooManbyCMan #WonderKleanbyCMan #WonderLabbyCMan #WonderDewibyCMan . . Kenapa perlu tingkatkan amalan kita? kenapa perlu perbanyakkan ibadah kita? supaya Allah SWT memandang kita dengan pandangan Rahmat, dengan pandangan kasih sayang-Nya . Sama-sama kita dengar dan muhasabah diri . . 🔊 @ustazwadiannuar . . (Dengarkan sampai habis ) . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Tag sahabatmu & share jika bermanfaat 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan

30
3 days ago

Bismillahirrahmanirrahim________________ Assalamu'alaikum warahmatullahi wabbarakatuh 😊________________________ Sahabat online ku 🤗, yang sedang berjuang untuk mendapatkan ilmu, keep spirit,keep smile,and keep hamasah ✊🥰 __________________________________✨🖊️ . . . Halal save and share 👍 . . . . . . . . . . . . #islam #istikharahcinta #ilmuagamaislam #perindurasulullahﷺ #perjuangandandoa #perempuanbercadar #meraihmimpi #muslimahindonesiaid #qoutesmuslimah #katamuslimahid #motivationalquotes #keepsmile 😊 #keephamasah #keepspirit #cintadancitacita #kalamukhty #kajianislam #wanitatarimhadramaut #wanitasurga #akhwatakhirzaman #pendidikan #suksesmuda #sholehah #semangathijrah #hijrahcinta_ #hijrahfisabillah #karyamuslimahindonesia #instagram #videomuslimah #videomotivasihidup

1074
3 days ago

--- Tolong ingatkan aku disaat aku terleka dan lalai . ALlah SWT menjadikan kehidupan dunia penuh dengan keseronokan, permainan dan kelalaian. Semua itu adalah untuk menguji siapakah dalam kalangan hamba-NYA yang paling baik amalan dan paling bersyukur kepada-nya . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Kalau bukan kerana pendidik, aku tidak kenal Tuhan ku . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

153
3 days ago

Untuk kamu semoga yang dicitakan, diwujudkan Untuk aku semoga yang diusahakan, dilancarkan Untuk kita semoga Allah mudahkan. Aamiin. . . Tag sahabatmu & share jika bermanfaat 🕊 . . Follow  @sekilaskata2019_official Follow  @pelabuhan_akhwat Follow @sekilaskata2019 . . . . . . . By  @mariyasutadi #hijrahfisabillah   #madewithstories   #nasihatislam   #dakwah   #berusahabaik   #multiplepost   #hijrahquote   #hijrahsquad   #hijrahlebihbaik   #mogaistiqomah   #jomhijrah   #pemudahijrah   #tumblr   #islam   #islamicquotes   #katakata   #instagram   #lovehijrah   #keranaAllah   #bilaberbicara   #mutiarakata   #dahselawat   #salingmendoakan   #HFshare   #pesananbuatdiri   #selfreminder   #RedhaAllah   #freeforshare   #doakansaya #sekilaskata

2215
3 days ago

. . Kenapa perlu tingkatkan amalan kita? kenapa perlu perbanyakkan ibadah kita? supaya Allah SWT memandang kita dengan pandangan Rahmat, dengan pandangan kasih sayang-Nya . Sama-sama kita dengar dan muhasabah diri . . 🔊 @ustazwadiannuar . . (Dengarkan sampai habis ) . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Tag sahabatmu & share jika bermanfaat 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

2.3k22

Top photos & videos on #hijrahfisabillah

Yesterday

••☘︎❀❁✵❦︎🌸🤍🌸❦︎✵❁❀☘︎•• _"Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang, maka Allah timpakan ke kamu pedihnya sebuah pengharapan. Supaya kamu mengetahui bahwa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepada-Nya."_ *(Imam Syafii )* ••☘︎❀❁✵❦︎🌸🤍🌸❦︎✵❁❀☘︎•• . . . . . . . . . . . #dakwahmuslimah #dakwahsunnah #menjadilebihbaik #motivasihijrah #motivasimuslimah #muslimahhijrah #hijrahyuk #hijrahfisabillah #istiqomah #likeallah#fyp #wanitasholeha

1580
4 days ago

Iman, ada masanya naik ada masanya turun, itulah kita manusia yang sentiasa memerlukan bimbingan dan pertolongan dari Allah SWT agar sentiasa berada dalam keadaan yang baik imannya . Sama-sama kita amalkan, dengan mengamalkannya Allah SWT memberi kita kekuatan iman dan dikembalikan dengan iman inshaAllah, . . (Dengarkan sampai habis ) . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Tag sahabatmu & share jika bermanfaat 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

4.6k21
Aug 2020

Dalam sehari, berapa bilangan kebaikan dan ketaatan serta ibadat yang kita lakukan? . Jika al-Quran langsung tidak disentuh, tidak beristighfar, tidak berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW, bersedekah jauh sekali, maka kebaikan apa yang diharapkan boleh menyebabkan kehidupan kita diredai Allah SWT? . Tepuk dada tanya iman, Sama-sama kita renungkan dan muhasabah diri kita . Rasulullah SAW bersabda yang “Sesungguhnya besarnya ganjaran itu dinilai pada besarnya bala yang menimpa. Dan sesungguhnya Allah itu apabila mencintai sesuatu kaum, maka akan mereka itu diberi dugaan. Oleh sebab itu barangsiapa yang reda dengan ujian yang menimpa, dia akan memperoleh keredaan Allah dan barangsiapa yang tidak, maka padanya kemurkaan Allah (Riwayat al-Tirmidzi ) . @ustazwadiannuar . . @hijrahfisabillah_ @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #rindu #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #darulmurtadza #bilaberbicara #Ramadhan #ramadhankareem #ramadhan2020 #missyou   #malaysia #indonesia #singapore #freeforshare #doakansaya

9.7k25
2 weeks ago

Diantara sebab terhalangnya doa-doa kita dari dimakbulkan oleh Allah SWT . 1. Dosa kita yang masih belum diampunkan oleh Allah SWT, dosa diwaktu lalu atau diwaktu sekarang yang masih belum diampunkan Allah, cepat-cepat minta ampun dan bertaubat kepada Allah 2. Makan daripada sumber yang haram, tidak jujur dengan kerja kita, dapatkan rezeki dari sumber-sumber yang tidak diredhai Allah SWT . . 🔊 Ustaz @jafrimahmoodi . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

5.8k22
2 weeks ago

♥︎••❥︎❥︎❀»»𑁍««❀❥︎❥︎••♥︎ Pandangan manusia kepadamu bermacam-macam. Diantara mereka ada yang melihatmu dengan pandangan yg buruk. . Ada yang melihatmu dengan pandangan yg baik. Ada yang melihatmu dengan pandangan yg penuh kekaguman. Dan yang lain,ada yang tidak memperdulikanmu . Dan Dia,Allah SWT yang melihatmu, yang mengetahui hakikatnya dirimu. . Maka jadikanlah seluruh hidupmu semuanya hanya untuk Allah semata. [Habib Umar bin Hafidz] 🌹 _*MOTIVASI HIJRAH*_ 🌹 ♥︎••❥︎❥︎❀»»𑁍««❀❥︎❥︎••♥︎ . . . #dakwahmuslimah #dakwahsunnah #menjadilebihbaik #motivasihijrah #motivasimuslimah #muslimahhijrah #hijrahyuk #hijrahfisabillah #istiqomah #likeallah#fyp #wanitasholeha

1161
2 weeks ago

Diantara sebab terhalangnya doa-doa kita dari dimakbulkan oleh Allah SWT . 1. Dosa kita yang masih belum diampunkan oleh Allah SWT, dosa diwaktu lalu atau diwaktu sekarang yang masih belum diampunkan Allah, cepat-cepat minta ampun dan bertaubat kepada Allah 2. Makan daripada sumber yang haram, tidak jujur dengan kerja kita, dapatkan rezeki dari sumber-sumber yang tidak diredhai Allah SWT . . 🔊 Ustaz @jafrimahmoodi . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @tarbiyyahalrashid Follow Tarbiyyah Al Rashid Follow @tarbiyyahalrashid . . #tarbiyyahalrashid #tarbiah #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #akcintaakhiratjuniadanakhirat #cintaakhirat #akhirzaman #allahuakbar #dakwahsentap #dakwahsunnah #dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #ilmu #ubah #islam #hijrah #jommuhasabahdiri #spreaddakwah #sahabat #hati #pesanandiriku #jomhijrah #teguran #manfaat #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri Reposted from @hijrahfisabillah_

1.3k5
last month

#Repost @hijrahfisabillah_ • • • • • • Wahai orang yang bertaubat, berbahagialah kamu bila mendapat tahu apa yang Allah akan beri pada kamu jika kamu bertaubat . "Katakanlah kepada hamba-hambaKu (wahai Muhammad ), bahawa Akulah Yang Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani (bagi mereka yang bertaubat dan beramal soleh )" [Surah AlHijr 49] . . #hijrahfisabillah Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #ustazwadiannuar #ustazwadianuar #ustazdon #uai #ustazazharidrus #uak #ustazabdullahkhairi #ustazkazim #ustazkazimelias #ustazhaslin #ustazhaslinbollywood #ustazwadiannuarayub #ustazwadi #syamsuldebat #hadifayyadh #ebitlew #nakbebel #dakwah #islam #ilmuagama #ilmuislam #ceramah #dakwahsentap #katakatamutiara #selawat #muslim #tazkirah #StayQowiy

2.1k3
Jul 2020

Hidup hanya sekali...⠀ .⠀ Sungguh telah banyak peringatan dari Allah bahwa manusia yang tidak menggunakan waktu hidupnya didunia untuk beribadah kepada Allah pastilah akan merugi dan menyesal. Ketahuilah bahwa  penyesalan yang datang di kemudian hari tidak akan bermanfaat sedikitpun⠀ .⠀ Allah menjelaskan bagaimana penyesalan orang yang masuk Neraka, dalam firman-Nya : “Waqaaluu laukunnaa nasma’u au na’qilu maa kunnaa fii ashhaabissa’ir"⠀ Dan mereka berkata, sekiranya (dahulu ) kami mau mendengarkan atau memikirkan (peringatan itu ) tentulah kami tidak termasuk penghuni neraka yang menyala-nyala.⠀ (Q.S. al Mulk 10 )⠀ .⠀ Allah juga menjelaskan bagaimana penyesalan manusia yang telah mati minta dikembalikan ke dunia untuk bisa beramal shalih⠀ .⠀ Ini Allah jelaskan dalam firman-Nya :⠀ “Rabbana absharna wa sami’na farji’na na’mal shalihan inna muqinuun”⠀ (Mereka berkata )  Ya Rabb kami,  kami telah melihat dan mendengar, makakembalikanlah kami (ke dunia ), niscaya kami akan mengerjakan amal saleh. Sungguh kami adalah orang-orang yang  yakin⠀ (Q.S. As Sajdah 12 )⠀ .⠀ Apakah kita masih belum tergugah dengan peringatan ini.  Apakah kita tidak akan menggunakan waktu kita untuk segera melakukan amal shalih. Ataukah kita tunggu meninggal dulu, lalu menyesal dan minta dikembalikan kedunia. Ketahuilah bahwa  tidak ada penyesalan di depan tapi penyesalan itu selalu datang belakangan. #Selfreminder ⠀ .⠀ .⠀ #hijrahfisabillah Bersama Meraih Redha Ilahi⠀ .⠀ Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas⠀ .⠀ .⠀ Follow @hijrahfisabillah_ ⠀ Follow @hijrahfisabillah_ ⠀ Follow @hijrahfisabillah_ ⠀ .⠀ .⠀ #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

3.5k24