#jomhijrah photos & videos

59 minutes ago

S u b h a n a l l a h . . . . Di Sini Hanya ada Posting2 Akhirat Tag sahabatmu & share jika bermanfaat . Mohon Support : @sifukick Mohon Support : @sifukick Mohon Support : @sifukick . Jom SELAWAT ‎۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ Terima Kasih Bakal Ahli Syurga! . . #muhibbinhabibullah #sharedakwah #kongsidakwah #dakwahsatuminit #jomdakwah #videokuliah #videoceramah #videodakwah #dakwahtugaskitasemua #jomselawat #dakwahsentap #tarbiahdiri #jommuhasabahdiri #pemudadakwah #pemudahijrah #motivasidakwah #motivasihijrah #motivasidakwahislam #ceramahpendek #pencintailmu #pencintarasulullah #pencintaalquran #nasihatdiri #pencintahabib #jomhijrah #jomdakwah

210
1 hour ago

FEEDBACK #hatikehati by @iddinramli - Alhamdulillah ..Semoga buku #HKT dapat memberi motivasi, nasihat dan inspirasi untuk kita anda semua😍 - Bagi yg belum dapatkan jom dapatkan dengan @aljihad_gallery 😊buku READY STOCK tau 🔥💪🏼 Whatsapp📱019-9914029 . . . #hatikehati #iddinramli #motivasi #inspirasi #awsome #jombaca #katahikmah #mutiarakata #indahdihati #jentikhati #jomhijrah #jomdakwah #kakibuku #bukuviral #bukumurah #jombeli #viralmalaysia #trendingmalaysia #videodakwahmy #kakimovel #bukubestseller #belionlineje #pemudahijrah #qoutesislamic #Bukumotivasi #viral2020

40
3 hours ago

Reposted from @hijrahfisabillah_ Selawat Syifa' (Ubat segala penyakit ) . Fadhilat Selawat Syifa' 1. Sentiasa sihat zahir dan batin 2. Terhindar daripada penyakit berat dan merbahaya 3. Sukar dipengaruhi oleh anasir buruk dan tidak sihat . Khasiat Selawat Syifaa' ini, apabila dibaca tiap-tiap hari, 1. Menyihatkan jasmani dan rohani.  2. Diberi keselamatan di dunia dan akhirat.  3. Hati menjadi terang benderang, dapat melihat mana yang hak dan mana yang salah. 4. Tubuh menjadi kuat, tidak mudah terkena pengaruh yang merosakkan. . . 🔊 @ararydz . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

30
3 hours ago

Reposted from @hijrahfisabillah_ . . Allah SWT tidak pernah meninggalkan kita walau sesaat, Allah tidak pernah menjauhdari kita, terkadang kita yang menjauhkan diri daripada-Nya. . Terkadang bila kita senang sedikit, kita lupakan Allah, bila kita bahagia sekejap, kita lupakan Allah walhal kebahagiaan dan rezeki itu datangnya dari Allah SWT tapi dengan sifat sombong yang ada pada diri kita membuatkan kita jauh dengan Allah, tapi Allah SWT tetap tidak pernah membencikan hamba-hamba-Nya . . 🔊 Ustaz @akhiahmadrizam 📽 @calipha_channel . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

10
3 hours ago

OH my, nampak x? On point betul Niqab @butik .hadramiyah. . Siapa yang baru nak cuba niqab yaman? Or yang memang minat design curve macam ni? . Nak kami restock dgn new version? Jom komen sikit. . Untuk dapatkan koleksi yaman yang selesa lembut dah high quality boleh terus klik di link bio ✌🏻 . #tipshijrah #jomhijrah #hijrah #niqab #muslimah #khimar #sharingbh #niqabyaman #niqabmurah #niqabis #niqab #niqabi #niqobis #purdah #muslimah #butikhadramiyah #bidadarihadramiyah #hadramiyahlovers #khimar #khimarlabuh #khimaryaman #niqabyemen #tudung #tudunglycra #tudungsarung #tudunglabuh #niqabyamanbutikhadramiyah #bhsyurganiqabyamanNo1DiMalaysia #niqabyamanNo1diMalaysia #frenchjilbab #HadramiyahXHelizaHelmi #inluvwithhadramiyah

20
4 hours ago

•••• Wanita Akhir Zaman. . Menjadi wanita itu hanya ada 2 pilihan. Sama ada menjadi sebaik-baik perhiasan atau sebesar-besar fitnah. . Jangan lupa selawat ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ . Penceramah : @izzatielya .official . #muhibbinhabibullah #sharedakwah #kongsidakwah #dakwahsatuminit #jomdakwah #videokuliah #videoceramah #videodakwah #dakwahtugaskitasemua #pertahankanislam #jomselawat #dakwahsentap #tarbiahdiri #jommuhasabahdiri #pemudadakwah #pemudahijrah #motivasidakwah #motivasihijrah #motivasidakwahislam #ayatayatislam #ceramahpendek #pencintailmu #pencintarasulullah #pencintaalquran #nasihatdiri #pencintahabib #jomhijrah #jomdakwah #ustazwadiannuar #ustazmurtadhayusoff

4171
5 hours ago

. . Allah SWT tidak pernah meninggalkan kita walau sesaat, Allah tidak pernah menjauh dari kita, terkadang kita yang menjauhkan diri daripada-Nya. . Terkadang bila kita senang sedikit, kita lupakan Allah, bila kita bahagia sekejap, kita lupakan Allah walhal kebahagiaan dan rezeki itu datangnya dari Allah SWT tapi dengan sifat sombong yang ada pada diri kita membuatkan kita jauh dengan Allah, tapi Allah SWT tetap tidak pernah membencikan hamba-hamba-Nya . . 🔊 Ustaz @akhiahmadrizam 📽 @calipha_channel . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

1.1k20
3283
7 hours ago

Sabar. Bersangka baik dengan Allah. Rencana Allah itu jauh lebih baik dari apa yang kita harapkan . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Halal To Share & Repost with credit 🕊 . . Follow @tarbiyyahalrashid Follow Tarbiyyah Al Rashid Follow @tarbiyyahalrashid . . #tarbiyyahalrashid #tarbiah #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #akcintaakhiratjuniadanakhirat #cintaakhirat #akhirzaman #allahuakbar #dakwahsentap #dakwahsunnah #dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #ilmu #ubah #islam #hijrah #jommuhasabahdiri #spreaddakwah #sahabat #hati #pesanandiriku #jomhijrah #teguran #manfaat #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri Reposted from @hijrahfisabillah_

1780
7 hours ago

Ustaz Wadi Anuar - Berlumba-lumba Nak Jadi No 1, Tidak Kisah Halal Atau Haram - Habib Menyembah Kubur Video Penuh: https://youtu.be/BFeoh90KysE . . We're Doing More With Your Support 😘 https://toyyibpay.com/abukhadijah . #tarbiyyahalrashid #tarbiah #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #akcintaakhiratjuniadanakhirat #cintaakhirat #akhirzaman #allahuakbar #dakwahsentap #dakwahsunnah #dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #ilmu #ubah #islam #hijrah #jommuhasabahdiri #spreaddakwah #sahabat #hati #pesanandiriku #jomhijrah #teguran #manfaat #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri #katamutiara Reposted from @abukhadijahstudio

220
7 hours ago

Wah mereka pun dah dptkn buku #HatikeHati by @iddinramli . Kata-kata penulisan yg sangat bermotivasi & positif sesuai untk semua umur . . Jom join Contest "BELI & MENANG" mana tahu rezeki uolls ke?? . . BELI BUKU #HatiKeHati & MENANG IPHONE SE 2020 😍 . . Cara caranya mudah je : 1. Beli buku Iddin Ramli #HatiKeHati dengan Nur (whatsApp +60199914029 ) @aljihad_gallery 2. Minimum beli 1 buku 3. Setiap 1 pembelian, 1 nama akan masuk ke dalam kotak cabutan bertuah 4. Semakin banyak korang beli, makin banyak nama & peluang korang untuk menang! . Mudah kan? Jom ajak family, kawan ii, sesiapa je order sekali 😘 mana tahu rezeki korang dapat IPhone percuma ni. Pemenang akan di umumkan di instagram penulis pada 30 Oktober 2020 ni @iddinramli . . Whatsapp:019-9914029 Let's grab it guys 🔥💪🏼🎉 . . . #bukumotivasi #inspirasi #hatikehati #iddinramli #iphonex #hadiah #cabutan #bertuah #jombaca #jombeli #bukuviral #spreadlove #spreadlindness #jentikhati #indahdihati #jomhijrah #jomdakwah #sentapbeb #tarbiahsentap #viralmalaysia #atukpesan #islamicqoutes #aljihad_gallery #belionlineje #kakibuku #bukubestseller #trendingmalaysia

90
7 hours ago

Betul abang jago. Nampak orang susah terus turun. Tolong semua tak kira bangsa dan agama walaupun bukan tanggungjawabnya. Rasa bersalah jika kesenanganya tidak digunakan untuk beri manfaat pada yang lain. Moga kita semua mempunyai hati yang dahaga akan kebaikan. Aminn. We love you @ebitlew 🥰 • Buku best seller #Hatikehati by @iddinramli di @aljihad_gallery yea😍 . . . #inspirasi #motivasi #tarbiahjiwa #selfreminder #deep #muhasabahdiri #spreadlove #spreadlindness #jentikhati #katahikmah #mutiarakata #jomhijrah #jomdakwah #bukubestseller #hadifayyadh #ibnuyaacob #iddinramli #alqurandigital #alfatih #mushafwanita #sejadahlavena #belionlineje #bukuviral #kakibuku #aljihad_gallery

1200
20
7 hours ago

Sabar. Bersangka baik dengan Allah. Rencana Allah itu jauh lebih baik dari apa yang kita harapkan . . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Tag sahabatmu & share jika bermanfaat 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

1.4k6
11 hours ago

Allahu.. 😢😭 . Support 2k @ciklabuu guys! Dapatkan qoutes yang menarik dan menyentuh hati. ❤ Halal utk repost and share. Jgn lupa tag @ciklabuu 😉👍 . Partner with @shine_artt Abadikan gambar bersama orang tersayang dalam bentuk lukisan digital! Harga serendah RM10 SAHAJA! . . . #ciklabuu #jentikhati #atukpesan #hatikecai #abangkecai #ayatsentap #akuokayofficial #covid19 #catatanhijrah #cintaislamic #dudukrumah #dakwahkehati #dakwahitucinta #dakwah #hijrahqoutes #instadakwah #iglelakivsperempuan #islamicqoutes #jommuhasabahdiri #jomfollow #jomhijrah #katakatasedih #luahanhati #lawaktahapdewa #mudahterhibur #motivasihijrah #malaysiatrending #nakkongsi #nakpickupline #nasihatbuatdiri

770
11 hours ago

KAMI NAK BAGI IPHONE PERCUMA KEPADA YANG BERTUAH! 🔥🔥🔥 . . Jika anda berminat untuk dapatkan karya #hatikehati by @iddinramli dengan pembelian 1 buah buku saja anda dah bole join contest . BELI & MENANG untuk cabutan bertuah bulan october ni....nak ke naakkk sangatt!! . . BELI BUKU #HatiKeHati & MENANG IPHONE SE 2020 . *Cara caranya : 1. Beli buku Iddin Ramli #HatiKeHati dengan ain (whatsApp +60199914029 ig @aljihad_gallery 2. Minimum beli 1 buku 3. Setiap 1 pembelian, 1 nama akan masuk ke dalam kotak cabutan bertuah 4. Semakin banyak korang beli, makin banyak nama & peluang korang untuk menang! Whats app segera untuk dapatkan buku ini. http://www.wasap.my/+60199914029 . . #Bukumotivasi #viral2020 #inspirasi #spreadlove #spreadkindness #jentikhati #indahdihati #jomhijrah #jomdakwah #sentapbeb #tarbiahsentap #tarbiahjiwa #jombaca #hatikehati #iddinramli #iddinramlibooks #tarbiahsentap #giveawaymalaysia #viralmalaysia #atukpesan #islamicqoutes #aljihad_gallery #belionlineje #kakibuku #bukuviral #bukubestseller #bukumurah jombaca #jombeli #videodakwahmy #notabuatdiri

60
11 hours ago

Moga bermanfaat 💯🙌 . Harap lps ni lebih ramai ada kesedaran ttg hukum bab kening. ramai yg terlalu amek remeh, tetap jgk buat walaupun dah tahu hukum. moga kita semua sentiasa berhijrah ke arah kebaikan utk mencari redha Allah. thanks lofa for the sharing. Kredit @nisa .jailani . . . Di Sini Hanya ada Posting2 Akhirat Tag sahabatmu & share jika bermanfaat . Mohon Support : @sifukick Mohon Support : @sifukick Mohon Support : @sifukick . Jom SELAWAT ‎۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ Terima Kasih Bakal Ahli Syurga! . . #muhibbinhabibullah #sharedakwah #kongsidakwah #dakwahsatuminit #jomdakwah #videokuliah #videoceramah #videodakwah #pertahankanislam #jomselawat #dakwahsentap #tarbiahdiri #jommuhasabahdiri #pemudadakwah #pemudahijrah #motivasidakwah #motivasihijrah #motivasidakwahislam #ayatayatislam #ceramahpendek #pencintailmu #pencintarasulullah #pencintaalquran #nasihatdiri #jomhijrah #jomdakwah #neelofa #niqabmalaysia #kening

1110
13 hours ago

Reposted from @hijrahfisabillah_ Jadi bersyukurlah dengan sekecil-kecil pemberian Allah SWT kepada kita . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

1170
13 hours ago

Reposted from @hijrahfisabillah_ Tatkala itu kita akan menyesal dengan sepenuh-penuhnya dan disaat itu juga sudah tidak lagi berguna. Semoga Allah SWT menerima taubat dan pengampunan buat kita di akhir pengakhiran hidup kita . 🔊 Ustaz @akhiahmadrizam 📽 Caliphachannel . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

801
13 hours ago

Reposted from @hijrahfisabillah_ Ini penyelesaian dari segala masalah dalam kehidupan kita - Ustaz Don Daniyal Biyajid . 🔊 @ddaniyaldbiyajid 📽 @abukhadijahstudio . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

930
13 hours ago

Ini penyelesaian dari segala masalah dalam kehidupan kita - Ustaz Don Daniyal Biyajid . 🔊 @ddaniyaldbiyajid 📽 @abukhadijahstudio . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @tarbiyyahalrashid Follow Tarbiyyah Al Rashid Follow @tarbiyyahalrashid . . #tarbiyyahalrashid #tarbiah #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #akcintaakhiratjuniadanakhirat #cintaakhirat #akhirzaman #allahuakbar #dakwahsentap #dakwahsunnah #dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #ilmu #ubah #islam #hijrah #jommuhasabahdiri #spreaddakwah #sahabat #hati #pesanandiriku #jomhijrah #teguran #manfaat #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri Reposted from @hijrahfisabillah_

310
13 hours ago

" Kalau hati kita kotor, dosa yang jauh pun kita cari. Tapi kalau hati kita bersih, dosa depan mata pun kita tidak pandang. Cuci hati kita dengan zikir. Zikir sampai hati kita benci buat dosa. Bila hati kita bersih, dia tidak minat dengan dosa " [Tuan Guru Haji Rifa'i] #tarbiyyahalrashid #tarbiah #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #akcintaakhiratjuniadanakhirat #cintaakhirat #akhirzaman #allahuakbar #dakwahsentap #dakwahsunnah #dakwah #dakwahislam #dakwahtauhid #ilmu #ubah #islam #hijrah #jommuhasabahdiri #spreaddakwah #sahabat #hati #pesanandiriku #jomhijrah #teguran #manfaat #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri #katamutiara Reposted from @rahsia_murahrezeki

4641
14 hours ago

Selawat Syifa' (Ubat segala penyakit ) . Fadhilat Selawat Syifa' 1. Sentiasa sihat zahir dan batin 2. Terhindar daripada penyakit berat dan merbahaya 3. Sukar dipengaruhi oleh anasir buruk dan tidak sihat . Khasiat Selawat Syifaa' ini, apabila dibaca tiap-tiap hari, 1. Menyihatkan jasmani dan rohani.  2. Diberi keselamatan di dunia dan akhirat.  3. Hati menjadi terang benderang, dapat melihat mana yang hak dan mana yang salah. 4. Tubuh menjadi kuat, tidak mudah terkena pengaruh yang merosakkan. . . 🔊 @ararydz . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

1.1k14
17 hours ago

Kita sendiri pernah tanya.. macam mana orang lain boleh berjaya.. mesti ada rahsia Kejayaan nya.. . Islam sebenarnya telah beritahu sendiri apa yang kita perlu buat untuk berjaya, murah rezeki, bahagia tenang & perkara positive yang lain. Semuanya ada,.. cuma kita je yang tak tahu, & tak cuba amalkan . Allah.. semoga nasihat & Peringatan ini adalah untuk kita semua. . . #AlwaysBackToAllah #JomtarikRezeki #qoutes #qoutesoftheday #nasihat #nasihatdiri #pesanandiriku #jomhijrah #dakwah #teguran #manfaat #kongsi #ilmu #tarbiah #ubah #muhasabah #perbaikidiri #mutiarakata #60saat #hikmah #kesakitan #motivasi #semangat

50
17 hours ago

Assalamualaikum. Pagi ❤️ Subuhmu Sahabat? Yeahh! 👏🏻👏🏻👏🏻 Alhamdullillah... Dhuha nanti usahakan juga ye. Tanda Terima Kasih kita pada ALLAH atas segala nikmat & rahmat yg telah dikurnia 😍 . Hanya TAHU Firman Allah SWT: “Dan juga pada diri kamu sendiri. Maka mengapa kamu tidak mahu melihat serta memikirkan (dalil-dalil dan bukti ketuhanan ALLAH )?” (Az-Dzariyat: 21 ) . ALLAH telah menyebut kalangan yg hanya tahu ini kepada orang yang beriman dan budiman. Firman-Nya: . “Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk Neraka Jahannam banyak dari kalangan jin dan manusia yang mempunyai hati (akal ) tetapi tidak mahu memahami dengannya (ayat-ayat ALLAH ), dan yang mempunyai mata tetapi tidak mahu melihat dengannya (bukti keesaan ALLAH ) dan yang mempunyai telinga tetapi tidak mahu mendengar dengannya (ajaran dan nasihat ). Mereka itu seperti binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi; mereka itulah orang-orang yang lalai.” (Surah Al-A’araf: 179 ) . Ada kalangan mereka yang menolak adanya Tuhan (ALLAH ), kerana tidak dapat dilihat dengan mata dan didengar dengan telinganya. #MuhasabahDiri #JomHIJRAH #AbbyAbadi 🥰

3.6k19
17 hours ago

Menjadi orang yang lebih dicintai oleh Allah itu perlu perjuangan dan pengorbanan. . Kena betulkan mindset nak hijrah ini kerana Allah. Sebenarnya itu semua adalah untuk kebaikan dan kebahagiaan kita sendiri di dunia dan akhirat. . Jadi kena kuatkan semangat. Tetap berusaha untuk istiqomah, walaupun banyak cabaran. Kerana kita tengah berjuang untuk menang dari ego kita sendiri. . Hidup di dunia ini sekejap jer kawan. Hidup di akhirat itu kekal selamanya. Kenapa kita beriya-iya sangat dengan dunia hingga lupa akhirat. . Bukankan Allah suruh kita cari dunia jangan lupa akhirat. Itu ja. . Mari kita berusaha berubah menjadi lebih baik sikit-sikit, janji istiqomah. Allah akan suka. . #nanamikailshare

201
20 hours ago

Kalau bukan kita, siapa lagi yang akan buat - Ustaz Syed Putra Haizam . 🔊 @syedputrahaizamshahabuddin 📽 Ar-rahmantv . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @humayrah07 Follow @humayrah07 . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

40
23 hours ago

Allahu Akbar... kembalikan lah baitullah kepada kami ya Rabb 😢 . . . . Di Sini Hanya ada Posting2 Akhirat Tag sahabatmu & share jika bermanfaat . Mohon Support : @sifukick Mohon Support : @sifukick Mohon Support : @sifukick . Jom SELAWAT ‎۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ Terima Kasih Bakal Ahli Syurga! . . #muhibbinhabibullah #sharedakwah #kongsidakwah #dakwahsatuminit #jomdakwah #videokuliah #videoceramah #videodakwah #dakwahtugaskitasemua #pertahankanislam #jomselawat #dakwahsentap #tarbiahdiri #jommuhasabahdiri #pemudadakwah #pemudahijrah #motivasidakwah #motivasihijrah #motivasidakwahislam #ayatayatislam #ceramahpendek #pencintailmu #pencintarasulullah #pencintaalquran #nasihatdiri #pencintahabib #jomhijrah #jomdakwah #ustazmurtadhayusoff

2510
Yesterday

Alhamdulillah, beberapa hari dahulu , kita dapat saksikan seorang artis yang berhijrah kearah yang lebih baik , antaranya beliau mengenakan Niqab. Beliau merupakan seorang “ public figure “ yang mana , mungkin dengan beliau memberi contoh yang baik , orang yang di sekeliling akan terasa untuk berubah dan memakai pakaian syar’i . Pengajarannya , apabila kita ingin melakukan sesuatu atau berubah dari zaman “ gelap” kita kepada kearah yang lebih baik dan mendekatkan diri dengan Allah SWT, ada beberapa langkah untuk kita lakukan : 1 ) Jaga niat kerana Allah SWT 2 ) Memilih sahabat yang baik untuk membimbing . 3 ) Memperbanyakkan diri untuk hadir ke majlis Ilmu. 4 ) Mendekatkan diri dengan para Ulama’ 5 ) Tidak isti’jal ( tergesa - gesa ) dalam melakukan sesuatu perubahan. Ini antara yang boleh diri ini kongsikan. Semoga dengan cebisan ringkas ini , dapat memberi manfaat buat pembaca semua , agar kita semua dapat berubah kearah yang lebih baik dan kita sama- sama menghidupkan biah Islam dalam diri kita. Tahniah kepada saudari @neelofa atas perubahan yang dilakukan dan semoga dapat memberi manfaat pada muslimah di luar sana. Semoga Allah SWT permudahkan urusan Kak Lofa dunia dan akhirat. @jom_dakwah @jentikhati #jentikhati #jentikhatitv #jom_dakwah #katakatacinta #katakatabijak #mutiaraislam #katamotivasi #katamotivasiislam #muslimsejati #dakwahislam #canvalove #spreadthelove #FastabiqulKhairat #jomhijrah #sebarkankebaikan

250
Yesterday

Didalam samar-samar cahaya ini, aku bertelingkuh duduk menghadapmu. Bauan kemenyan menjadi latar suasana ini. . . Aku membaca mantera-mantera yang ku simpan di setiap dada-dadamu, setiap kali kau berzikir mengagungkan Allah SWT, mantera-manteraku luntur dan titik-titik hitam yang menjadi benih kembali jernih. . . Kau selalu bertemu denganku, samada kau sedar ataupun tidak. Ya, Aku ada dalam dirimu, dan kau ada dalam diriku, mungkin sahaja imanmu yang menyebabkan aku sukar untuk bersatu, menjadi satu denganmu. . . Pernahkah kau menyentuhku? Jasadku dan anggota tubuhku ? Rasulullah SAW pernah bersabda tentangku : “ Jin terdiri dari tiga kelompok, satu kelompok memiliki sayap, dan mereka terbang di udara, satu kelompok berbentuk ular, dan satu kelompok tidak menetap dan berpindah-pindah.” HR At-Thabrani, Al Baihaqi dalam Al-Asma Wa Sifat. . . Aku sentiasa ada untuk dirimu, berjalan di dalam aliran darahmu hingga sampai ke hati dan aku akan menyalakan harapan agar kau memiliki penyakit sepertiku. . . Apa penyakit yang aku tumbuhkan di dalam jasadmu secara halus? . . Pertama, Tatkala kau melihat orang lain lebih hebat dari dirimu, maka aku hadirkan perasaan hasad dengki kau kepadanya sehingga kau hanya akan nampak keburukkannya lebih dari kebaikkannya lantas bibit permusuhan mula hidup. . . Kedua, disaat kau mampu meraih apa yang kau inginkan, impian kau dimaqbulkan Tuhan, maka aku hadirkan perasaan meremeh-remehkan orang lain, merendah-rendahkan sesiapa sahaja yang berada di bawah pencapaianmu. . Petikan Ablaasa READYSTOCK NOW . . WHATSAPP 👇.📱⬇️📱 www.wasap.my/+60199914029 . . #selfreminder #tarbiah #motivasi #inspirasi #instafemes #pesan #nasihat #jomrepost #MuhasabahDiri #jomhijrah #videodakwah #indahdihati #videoviral #videoakhirzaman #bukuviral #bukubestseller #bukuakhirzaman #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #Ablaasa #thelastkingdom #Syurgabuatkupendosa #bencana20 :20 #fayyadhtrooperslegacy #aljihad_gallery #DeFayyadhLegacy .

250
Yesterday

Ini penyelesaian dari segala masalah dalam kehidupan kita - Ustaz Don Daniyal Biyajid . 🔊 @ddaniyaldbiyajid 📽 @abukhadijahstudio . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

2.2k14

Top photos & videos on #jomhijrah

Yesterday

•••• "Aurat Lelaki"Jangan Sesekali Kita Ambil Mudah. . Biarlah orang kata kita tidak pandai bergaya, tetapi syariat islam itu yang lebih utama.😉 . Selama ni perempuan saja yang duk kena. Harini lelaki pula .☺️ . Jangan lupa selawat ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ . 👤 @ruzaimeee . #muhibbinhabibullah #sharedakwah #kongsidakwah #dakwahsatuminit #jomdakwah #videokuliah #videoceramah #videodakwah #dakwahtugaskitasemua #pertahankanislam #jomselawat #dakwahsentap #tarbiahdiri #jommuhasabahdiri #pemudadakwah #pemudahijrah #motivasidakwah #motivasihijrah #motivasidakwahislam #ayatayatislam #ceramahpendek #pencintailmu #pencintarasulullah #pencintaalquran #nasihatdiri #pencintahabib #jomhijrah #jomdakwah #ustazwadiannuar #ustazmurtadhayusoff

10.6k72
4 days ago

Diantara sebab terhalangnya doa-doa kita dari dimakbulkan oleh Allah SWT . 1. Dosa kita yang masih belum diampunkan oleh Allah SWT, dosa diwaktu lalu atau diwaktu sekarang yang masih belum diampunkan Allah, cepat-cepat minta ampun dan bertaubat kepada Allah 2. Makan daripada sumber yang haram, tidak jujur dengan kerja kita, dapatkan rezeki dari sumber-sumber yang tidak diredhai Allah SWT . . 🔊 Ustaz @jafrimahmoodi . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

5.3k22
2 weeks ago

Diantara 3 Tanda Allah SWT nak kita jadi orang baik . 1. Diberikan kefahaman tentang hukum hakam agama. 2. Allah SWT hadirkan kebencian kepadanya tentang perkara dunia yang tidak memberi manfaat kepadanya. 3. Dia mula nampak kesalahan dan aib yang ada pada dirinya, bukan sibuk pada melihat aib orang lain. . . 🔊 @akhiahmadrizam 📽 Ar-rahmantv . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

7.4k41
6 days ago

Sayyidul Istighfar . “Barangsiapa mengucapkannya pada siang hari dan meyakininya, lalu dia mati pada hari itu sebelum waktu petang, maka dia termasuk penghuni syurga. Dan barangsiapa mengucapkannya pada malam hari dalam keadaan meyakininya, lalu dia mati sebelum waktu pagi, maka dia termasuk penghuni syurga.” ( HR Bukhari ) . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

2.4k12
2 weeks ago

Hati-hati dengan lisan kita, sebagaimana kita tidak mahu orang berkata buruk tentang kita, seperti itu kita menjaga lisan supaya tidak berkata tentang orang lain . Dalam sebuah hadis daripada Abu Hurairah R.A, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: “Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah dia berkata baik atau diam.” (Riwayat Al-Bukhari dan Muslim ) . . 🔊 Ustaz @jafrimahmoodi 📽 Ad-rahmantv . . #hijrahfisabillah   Bersama Meraih Redha Ilahi . Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas . Feel Free To Share & Repost 🕊 . . Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ Follow @hijrahfisabillah_ . . #hijrahfisabillah #madewithstories #nasihatislam #dakwah #berusahabaik #multiplepost #hijrahquote #hijrahsquad #hijrahlebihbaik #mogaistiqomah #jomhijrah #pemudahijrah #tumblr #islam #islamicquotes #katakata #instagram #lovehijrah #keranaAllah #bilaberbicara #mutiarakata #dahselawat #salingmendoakan #HFshare   #pesananbuatdiri #selfreminder #RedhaAllah #freeforshare #doakansaya

2.0k39
2 weeks ago

•••• Jangan Tinggalkan Doa Selepas Azan. . Manusia yang mencinta baginda Rasulullah ﷺ pasti mengharapkan syafaat daripada Rasulullah ﷺ. Jom amalkan doa ni ! . . Jangan lupa selawat ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ . Penceramah : Ustaz @ddaniyaldbiyajid Sumber Video : @iqbalhaikal95 . #muhibbinhabibullah #sharedakwah #kongsidakwah #dakwahsatuminit #jomdakwah #videokuliah #videoceramah #videodakwah #dakwahtugaskitasemua #pertahankanislam #jomselawat #dakwahsentap #tarbiahdiri #jommuhasabahdiri #pemudadakwah #pemudahijrah #motivasidakwah #motivasihijrah #motivasidakwahislam #ayatayatislam #ceramahpendek #pencintailmu #pencintarasulullah #pencintaalquran #nasihatdiri #pencintahabib #jomhijrah #jomdakwah #ustazwadiannuar #ustazmurtadhayusoff .

31.2k46
last month

Repost! Jika bermanfaat. Kita sama-sama nasihat. Mungkin itu nasihat terakhir kita. . . Wanita jagalah DIRIMU . . Wanita adalah tonggak negara. Rosak wanita, begitu juga bangsa. Sekiranya wanita itu baik maka bangsa juga akan baik. Kenapa pula? Sebab dirimu sangat berharga. Jagalah dirimu baik-baik, jaga kehormatanmu... . . Hargai perjuangan Nabi kita. Hijrahlah ke jalan kebaikan, jika hari ini mungkin kamu belum berhijab secara sempurna, maka sempurnakanlah segera. Tidak akan berkurang cantikmu dengan hijab. . . Studio: Duo Heroes Sound: Z.Qusyairi (Youtube ) Footage: Invideo.io (Premium ) . . #sharedakwah #kongsidakwah #dakwahsatuminit #jomdakwah #videokuliah #videoceramah #videodakwah #dakwahtugaskitasemua #pertahankanislam #jomselawat #dakwahsentap #tarbiahdiri #jommuhasabahdiri #pemudadakwah #pemudahijrah #motivasidakwah #motivasihijrah #motivasidakwahislam #ayatayatislam #ceramahpendek #pencintailmu #pencintarasulullah #pencintaalquran #nasihatdiri #pencintahabib #jomhijrah #jomdakwah #ustazmurtadhayusoff

1.1k37